Shopping i världsklass – Rex Petit – sv
Luntmakargatan 73, Stockholm | hotel@rexpetit.se | tel: +46 (0) 8236699

SV

Our hotels


SHOPPING I VÄRLDSKLASS

Bara 10 minuters promenad bort finner du några av stans största shoppingcentrum; Åhlens city, Nordiska Kompaniet och Gallerian. För dig som uppskattar de lite mindre och mer unika så rekommenderas Mood-gallerian och Sturegallerian.

På Biblioteksgatan och runt Stureplan hittar du de lite mer exklusiva butikerna som Gucci, Mulberry, Armani osv.

För den inredningsintresserade rekommenderas Norrgavel, en kombination av amerikansk shaker och skandinavisk minimalism som inspirerat den svenska formgivaren Nirvan Richter. Den prisbelönte formgivaren driver sitt företag med ett humanistiskt och ett ekologiskt kretsloppstänkande.

Svenskt Tenn är en klassisk inredningsbutik på den vackra strandesplanaden och ett måste för den design- och inredningsintresserade. Svensk-österrikaren Josef Franks tidlösa och fantastiska mönster, färgsprakande tyger och vackra möbler får fortfarande folk att vallfärda till butiken på Strandvägen. Butiken har sitt ursprung i en lyckad kombination av två nytänkande och modiga personer, stylisten och affärskvinnan Estrid Ericsson och nämnde Josef Frank. I butiken finns moderna klassiker och en fin presentavdelning med glas, keramik och designföremål av yngre och etablerade formgivare.

Restauranger i Vasastan

FIKA OCH LUNCH Den svenska fikakulturen är något speciellt. Vanligast förknippat med den svenska ”fikan” är kanelbullen. Området runt hotellet är rikt på mysiga fikaställen….

Läs mer

Sevärdheter i Stockholm

SEVÄRDHETER I STOCKHOLM Vi kommer inte att skriva en hel Stockholmsguide, helt enkelt för att du redan kan hitta många. Istället kommer vi att ge…

Läs mer

Kontakt

HITTA HIT Rex Petit ligger ett kvarter från Rådmansgatans tunnelbanestation, och 37 kilometer från Arlanda flygplats, mitt i hjärtat av Stockholm, med promenadavstånd till alla…

Läs mer