OM HOTELL REX PETIT – Rex Petit – sv
Luntmakargatan 73, Stockholm | hotel@rexpetit.se | tel: +46 (0) 8236699

SV

Our hotels

OM HOTELL REX PETIT

Rex Petit är ett litet, tvåstjärnigt, familjeägt budgethotell med alla bekvämligheter, beläget i centrum av Stockholm. Hotellet ligger på en lugn gata i Vasastan som är ett spännande område med många restauranger, caféer och butiker.

Rex Petit är en del av ett hotellkluster bestående även av det trestjärniga Rex Hotel och det fyrstjärniga Hotel Hellsten.

Rummen på Rex Petit har bekvämligheter såsom telefon, gratis internet och plattskärms-TV. Frukost ingår i priset.

18 av de 22 rummen har egna badrum med toalett och dusch. De återstående 4 rum har gemensamma faciliteter i korridoren. Alla rum är dubbelrum med våningsäng där den nedre sängen är 120 centimeter bred och den övre sängen är 90 centimeter bred.

De kompakta rummen har inga fönster, vilket kan vara en fördel under de ljusa nordiska nätterna. Rummen är ljudisolerade, så att du kan få en god natts sömn.

Rummen är små, mycket små (ca 6 kvm), men så är också priset.

Stockholm är en kosmopolitisk stad, känd i världen för sin design, arkitektur och musik. Rex Petit är beläget i Vasastan, mitt i stadens centrum och är en idealisk bas för Stockholms besökare. Alla viktiga sevärdheter finns på bekvämt gångavstånd. Närområdet är huvudsakligen ett bostadsområde men här finns också flera mediaföretag, tv-bolag, konstnärsstudior och gallerier.

Mat är viktigt i Stockholm. Det finns bra restauranger överallt. Över femtio restauranger finns i de närmaste tio kvarteren. Många olika länders kök finns representerade här, förutom svenska finns engelska, franska, italienska, kubanska, iranska, libanesiska samt åtta olika asiatiska kök på själva Luntmakargatan.

Kontakt

HITTA HIT Rex Petit ligger ett kvarter från Rådmansgatans tunnelbanestation, och 37 kilometer från Arlanda flygplats, mitt i hjärtat av Stockholm, med promenadavstånd till alla…

Läs mer

Shopping i världsklass

SHOPPING I VÄRLDSKLASS Bara 10 minuters promenad bort finner du några av stans största shoppingcentrum; Åhlens city, Nordiska Kompaniet och Gallerian. För dig som uppskattar…

Läs mer

Sevärdheter i Stockholm

SEVÄRDHETER I STOCKHOLM Vi kommer inte att skriva en hel Stockholmsguide, helt enkelt för att du redan kan hitta många. Istället kommer vi att ge…

Läs mer